Print het recept

Snoekbaars in cederhout

GangTussengerecht
CCH Menu2018 – September
Aantal personen 10

Ingredienten

  • Voorbereiding
  • 10 cederhoutvellen
  • 100 ml sake
  • 10 touwtjes
  • Tomatensaus
  • 6 honingtomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 5 basilicumblaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 ml witte wijn
  • olijfolie
  • roomboter
  • zout en peper
  • Snoekbaars
  • 3 snoekbaars of 5 filets

Bereiding

  • Voorbereiding
  • Week de cederhoutvellen in sake. Zorg dat de vellen niet breder zijn dan het bord waarop het gerecht wordt geserveerd.
  • Tomatensaus
  • Plisseer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
  • Snipper de sjalot en de knoflook, snijd de basilicum fijn.
  • Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook zachtjes in een weinig olijfolie en voeg de tomatenpuree toe. Voeg witte wijn, de blokjes tomaten en basilicum toe en laat zachtjes in een ruime pan reduceren tot een mooie sausdikte ontstaat.
  • Snoekbaars
  • Fileer de snoekbaars, zorg dat alle graten eruit zijn. Portioneer in een halve filet per persoon.
  • Droog de snoekbaarsfilet met papier, smeer in met zachte boter en bak aan beide zijden kort goudbruin.
  • Bedek de snoekbaars aan één zijde met een dun laagje tomatensalsa. Leg de vis op de geweekte cederhoutvellen. Rol op en bindt het pakketje losjes met een touwtje dicht. De zijkanten blijven open. Gaar door middel van een braadslee en vul die met wat heet water. Leg daarop een rekje en leg de vispakketjes daarop. Zet het geheel 15 minuten in de oven op 80°C.
  • Opmaak
  • Leg een pakketje op het bord. Let op dat je het recht houdt, anders loopt er saus uit.

1 Comment

Comments are closed.