Spies van ossenhaas met rendangsaus en komkommer-pickle
Aantal personen 10
Ingredienten
Spies van ossenhaas
- 700 g ossenhaas puntjes
- Peper
- Zout
- Sesamolie
Rendangsaus
- 100 g rendang pasta
- 80 g kokosmelk
- 100 g kippenfond
- Stukje palmsuiker
- n.b. aardappelzetmeel
Komkommer-pickle
- 2 komkommers
- Zeezout 2% van groentegewcht
- 2 gedroogde Chilipeper
- 3 cm gemberwortel
- 1 el rijstazijn genmai-su
- 1 el geroosterde sesamolie
- 2 tl gerstmoutstroop
- 1 el sojasaus shoyu
- Rood pepertje zeer fijn gesneden
Crunch van pinda, kokos en kerrie
- 30 g ongezouten pinda’s
- 10 g kokos geraspt
- 1 g kerriepoeder
Opmaak
- Frisee sla
- Sesamolie
- citroensap
Bereiding
Spies van Ossenhaas
- Snijd het vlees in gelijke stukken. Rijg de ossenhaaspuntjes aan een spies. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
- Gril de spies van ossenhaas tot de gewenste garing
Rendangsaus
- Fruit de pasta licht aan
- Voeg de kippenfond en de kokosmelk naar smaak toe, voeg de palmsuiker toe en breng zacht aan de kook. Bind de saus evt af op dikte met aardappelzetmeel.
- Verwarm voor gebruik.
Gemepte komkommer-pickle
- Marinade: rasp de gember en hak de chilipeper fijn. Breng in een steelpannetje alle ingrediënten kort aan de kook en laat het daarna afkoelen.
- Snijd de uiteinden van de komkommers af. Weeg de groente en bereken de hoeveelheid zout. Strooi wat de helft van het zout op de komkommers en wrijf dit krachtig over de schil.
- Mep beheerst met een deegroller de komkommers in onregelmatige stukken. Breek het vruchtvlees verder met je handen in hapklare stukken.
- Doe de komkommerstukken in de pickle-pers en meng de rest van het zout en de marinade erdoor.
- Zet de deksel op de pers en laat dit onder druk op kamertemperatuur picklen.
Crunch van pinda, kokos en kerrie
- Vermeng de kokos en kerrie en hak de pinda’s fijn.
- Bewaar tot gebruik in een goed afgesloten bak.
- Meng de frisee sla licht met sesamolie en wat citroensap
Opmaaksuggestie:
- Leg de gegrilde spies van ossenhaas op een bedje van frisée en voeg wat stukken komkommer-pickle toe. Dresseer de rendangsaus over de spies van ossenhaas.
- Werk af met de crunch van pinda, kokos en kerrie en fijn rood pepertje