Print het recept

Springrolls met gerookte rib-eye, edamame en fijne groenten en Mango salade

GangTussengerecht
CCH Menu2018 – April
Aantal personen 10

Ingredienten

Rib-eye

  • 10 dungesneden plakken rib-eye 4-5 mm

Zoetzuur

  • 250 ml gemberbier
  • 50 ml sushi-azijn
  • 4 stengels bosui
  • 1 komkommer
  • 1 winterwortel
  • 200 g Edamame bonen
  • 1 avocado

Springrolls

  • 10 rijstvellen
  • Wasabi Furikake

Mango salade

  • 1 mango
  • 1 citroen
  • ½ spaanse peper
  • 100 ml gembersiroop

Opmaak

  • 1 limoen
  • Shiracha saus
  • Wasabi Furikake

Bereiding

Rib-eye

  • Leg de plakken rib-eye op een rekje, waarbij ze allemaal los liggen, eventueel in meerdere keren. Doe de redelijk veel rookmot in de rookoven en verwarm. Haal van het vuur en leg het rekje er zo snel mogelijk in, doe weer dicht. Laat de rookoven ca 5 minuten dicht. De rooksmaak moet in het vlees, maar niet overheersen. Het vlees hoeft niet te garen.

Zoetzuur

  • Breng het gemberbier met de sushi-azijn aan de kook.
  • Snijd de bosui in schuine ringen en snijd zeer fijne julienne van de geschilde winterwortel en de komkommer. Marineer de komkommer en wortel ongeveer 15 minuten in het zoetzuur van gemberbier en voeg de bosui aan het einde van de marineertijd toe. Breng 3 liter water aan de kook, voeg de bevroren edamame bonen toe en laat 3 min koken. Direct afkoelen in ijswater. Laat de groenten uitlekken.
  • Maak de avocado’s schoon en snijd in repen.

Rollen maken

  • Leg de rijstvellen in water, de vellen moeten soepel worden. Laat uitlekken en leg op de werkbank.
  • Leg er de gerookte rib-eye op, verdeel er de avocado en de edamame op het rijstvel.
  • Leg de wortel en de komkommer in het midden van het rijstvel en bestrooi met de wasabi furikake. Rol het geheel nu zo strak mogelijk op. Gebruik 1 rol per persoon.

Mango salade

  • Snij mango fijn en de Spaanse peper zeer fijn.
  • Meng citroensap en gembersiroop en voeg dit toe bij de mango en peper.
  • Voor uitserveren de mango uit laten lekken en serveer in een klein bakje/kopje.

Opmaaksuggestie

  • Snijd elke rol in drie stukken. Zet ze (deels) rechtop op een bord en serveer met een limoenpartje en de Shiracha saus die is bestrooid met Wasabi Furikake.

1 Comment

Comments are closed.