Tataki van kalfslende
Aantal personen 10
Ingredienten
- 125 ml tsuyu
- 25 ml sinaasappelsap
- 1 cm gember fijngesneden
- 1 limoen sap en rasp
- 1 kg dunne kalfslende
- zout en peper
- Thaise basilicum
- koriander
- munt
- bosui
- gebakken uitjes
Bereiding
- Meng voor de saus de tsuyu met het sinaasappelsap en de gember.
- Breng op smaak met limoensap en -rasp.
- Maak de dunne lende schoon en snijd in 4 tot 6 strakke banen van 10 bij 4 centimeter.
- Bestrooi dit met peper.
- Verwarm een koekenpan, bestrooi de bodem met zout en laat goed heet worden.
- Schroei de dunne lende 20 tot 30 seconden aan elke zijde aan.
- Leg direct in ijswater, dep droog en laat in de koelkast minimaal 1 uur rusten. Het vlees wordt nu botermals.
- Snijd de dunne lende in plakjes en leg 15 minuten in de dressing.
- Serveer met de verse kruiden en gefrituurde uitjes.