Print het recept

Tataki van kalfslende

GangTussengerecht
CCH Menu2024 – April
Aantal personen 10

Ingredienten

  • 125 ml tsuyu
  • 25 ml sinaasappelsap
  • 1 cm gember fijngesneden
  • 1 limoen sap en rasp
  • 1 kg dunne kalfslende
  • zout en peper
  • Thaise basilicum
  • koriander
  • munt
  • bosui
  • gebakken uitjes

Bereiding

  • Meng voor de saus de tsuyu met het sinaasappelsap en de gember.
  • Breng op smaak met limoensap en -rasp.
  • Maak de dunne lende schoon en snijd in 4 tot 6 strakke banen van 10 bij 4 centimeter.
  • Bestrooi dit met peper.
  • Verwarm een koekenpan, bestrooi de bodem met zout en laat goed heet worden.
  • Schroei de dunne lende 20 tot 30 seconden aan elke zijde aan.
  • Leg direct in ijswater, dep droog en laat in de koelkast minimaal 1 uur rusten. Het vlees wordt nu botermals.
  • Snijd de dunne lende in plakjes en leg 15 minuten in de dressing.
  • Serveer met de verse kruiden en gefrituurde uitjes.