Tompouce met champignons, venkel en geitenkaas
Aantal personen 10
Ingredienten
Bladerdeeg
- 5 plakjes bevroren roomboter bladerdeeg
Venkel
- 5 blaadjes salie
- 5 takjes tijm
- 1 teen knoflook
- 3 venkelknollen
- 100 g boter
- 30 ml pastis
Champignons
- 250 g champignons
- 75 ml witte-wijnazijn
- 75 ml vloeibare honing
Opmaak
- 200 g verse geitenkaas
Bereiding
Bladerdeeg
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol de plakken bladerdeeg iets uit. Steek uit elke bevroren bladerdeegplak 4 rondjes van 6 cm met een steekring en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Leg daar weer een vel bakpapier op.
- Wacht ca 5 minuten tot de plakken ontdooid zijn en leg een braadslede er bovenop voor het gewicht.
- Bak in 15 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Keer tussentijds na 10 minuten om.
- Haal het bladerdeeg uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Venkel
- Ris de tijm van de takjes.
- Snij de blaadjes salie en de knoflook fijn.
- Snij de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het loof.
- Snij de venkel verticaal in plakken van 8 mm dikte. Steek extra bij met de ring, zodat ze even groot zijn als het bladerdeeg.
- Verhit de boter en bak de venkel en tijm met peper en zout 5 minuten op matig vuur.
- Voeg de Pastis toe en doe een deksel op de pan en bak ca 15 minuten op laag vuur tot de venkel gaar is.
Champignons
- Snij de champignons in plakjes.
- Meng azijn en honing en gaar hierin de champignons licht.
- Breng op smaak met peper en zout.
Opmaak
- Deel de geitenkaas in 2 gelijke delen
- Besmeer de helft van het bladerdeeg met de geitenkaas.
- Leg één deel bladerdeeg op het bord, schep daarop de champignons.
- Leg het bladerdeeg met geitenkaas erbovenop.
- Dek de tompouce af met een plak venkel en wat venkelloof.