Print het recept

Tompouce met champignons, venkel en geitenkaas

GangTussengerecht
CCH Menu2024 – Februari
Aantal personen 10

Ingredienten

Bladerdeeg

  • 5 plakjes bevroren roomboter bladerdeeg

Venkel

  • 5 blaadjes salie
  • 5 takjes tijm
  • 1 teen knoflook
  • 3 venkelknollen
  • 100 g boter
  • 30 ml pastis

Champignons

  • 250 g champignons
  • 75 ml witte-wijnazijn
  • 75 ml vloeibare honing

Opmaak

  • 200 g verse geitenkaas

Bereiding

Bladerdeeg

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol de plakken bladerdeeg iets uit. Steek uit elke bevroren bladerdeegplak 4 rondjes van 6 cm met een steekring en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Leg daar weer een vel bakpapier op.
  • Wacht ca 5 minuten tot de plakken ontdooid zijn en leg een braadslede er bovenop voor het gewicht.
  • Bak in 15 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Keer tussentijds na 10 minuten om.
  • Haal het bladerdeeg uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Venkel

  • Ris de tijm van de takjes.
  • Snij de blaadjes salie en de knoflook fijn.
  • Snij de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het loof.
  • Snij de venkel verticaal in plakken van 8 mm dikte. Steek extra bij met de ring, zodat ze even groot zijn als het bladerdeeg.
  • Verhit de boter en bak de venkel en tijm met peper en zout 5 minuten op matig vuur.
  • Voeg de Pastis toe en doe een deksel op de pan en bak ca 15 minuten op laag vuur tot de venkel gaar is.

Champignons

  • Snij de champignons in plakjes.
  • Meng azijn en honing en gaar hierin de champignons licht.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Opmaak

  • Deel de geitenkaas in 2 gelijke delen
  • Besmeer de helft van het bladerdeeg met de geitenkaas.
  • Leg één deel bladerdeeg op het bord, schep daarop de champignons.
  • Leg het bladerdeeg met geitenkaas erbovenop.
  • Dek de tompouce af met een plak venkel en wat venkelloof.