Zeebaars, mosselen en schuim van groene curry
Aantal personen 6
Ingredienten
Gegaarde prei:
- 750 g prei fijngesneden (buitenste bladeren voor bij de mosselen)
- Olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- tijm
- Zout en peper
Mosselen:
- 1 kg mosselen
- olijfolie
- tijm
- 4 teentjes knoflook
- buitenste bladeren van de prei
- 200 ml witte wijn
Saus met groene curry:
- kookvocht van de mosselen
- 3 tl groene currypasta
- 600 ml room
- sap van 1½ limoen
- Zout en peper
Zeebaars:
- 10 kleine zeebaarsfilet met vel
- bloem
- olijfolie
- tijm
- boter
Voor de afwerking:
- olijfolie
- 300 g verse zeekraal
Bereiding
Gegaarde prei:
- Snijd de prei fijn.
- Warm in een pan de olijfolie met de knoflook en tijm.
- Laat de prei op een middelhoog vuur garen. Kruid met peper en zout.
Mosselen:
- Warm in een pan de olijfolie met de look, tijm en preibladeren.
- Voeg de mosselen toe.
- Giet er een glas wijn bij en laat de mosselen op hoog vuur openkoken. Zet het deksel op de pant als je een grote hoeveelheid mosselen hebt.
- Zodra de mosselen open zijn, laat je ze uitlekken en vang je het kookvocht op.
- Haal de mosselen uit de schelpen en zet apart.
Saus met groene curry:
- Laat het kookvocht van de mosselen voor de helft inkoken.
- Voeg de groene curry toe.
- Doe er de room bij en wanneer de saus goed warm is ook het limoensap.
Zeebaars:
- Duw de zeebaarsfilets met de velkant in de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
- Bak elke zeebaarsfilet met de velkant naar beneden in de olijfolie met tijm. Voeg de boter toe en houd de vis vochtig door het boter-olijfoliemengsel over de vis te scheppen.
- Wanneer het vel van de vis goudkleurig is, draai je de vis nog enkele ogenblikken om ook de vleeskant te garen.
Opmaaksuggestie:
- Blanceer de zeekraal en doe deze daarna in een warme pan met olijfolie en tijm.
- Voeg vervolgens ook de mosselen toe en schud deze door elkaar.
- Schuim de saus met groene curry op met de staafmixer.
- Dresseer het gerecht door een dun laagje prei in een stekertje te doen. Hierop komen de mosselen en zeekraal en tot slot de vis.
- Werk af met de schuimende saus met groene curry.
[…] Zeebaars, mosselen en schuim van groene curry […]