Print het recept

Asperges met zacht gegaarde zalmlamellen en roze peper

GangVoorgerecht
Aantal personen 4

Ingredienten

  • 16 witte asperges AA

Zalm

  • 500 g zalmbuik
  • 50 ml frambozenazijn
  • Olijfolie
  • Roze peper
  • Fleur de sel

Bereiding

Asperges

  • Schil de asperges heel goed. Snijd het onderste stukje van de asperge af (2-3 cm) dit deel van de asperge is wat stug
  • Leg de asperges in een brede pan en zet ze onder met koud water
  • Voeg een goede snuf zout en wat suiker toe en eventueel een goede klont roomboter
  • Bedek de asperges met de schone theedoek zodat ze niet boven komen drijven
  • Zet de pan op het vuur en breng de asperges aan de kook
  • Zodra ze koken zet je het vuur laag en laat je de asperges nog 6-8 minuten zachtjes doorkoken
  • Controleer door er met een vork in te prikken of haal met een vork 1 asperge eruit en laat deze balanceren op de vork, buigt de asperge iets door dan zijn ze goed
  • Schep de asperges net voor het serveren uit het vocht, laat goed uitlekken (evt op een schone theedoek of stukje keukenpapier).

Zalm

  • Verwarm de oven voor op 50°C
  • Snijd dunne tranches van de zalm. Leg de lamellen op een ovenplaat.
  • Besprenkel nu met frambozenazijn, olijfolie, roze peper en fleur de sel en verwarm in de oven op 50°C gedurende 6-8 minuten.
  • Zorg dat de zalm half gegaard is.

Opmaaksuggestie

  • Snijd de asperges in stukken en leg deze divers op het bord. Leg de zalmlamellen over de asperges en serveer direct uit.