Asperges met zacht gegaarde zalmlamellen en roze peper
Aantal personen 4
Ingredienten
- 16 witte asperges AA
Zalm
- 500 g zalmbuik
- 50 ml frambozenazijn
- Olijfolie
- Roze peper
- Fleur de sel
Bereiding
Asperges
- Schil de asperges heel goed. Snijd het onderste stukje van de asperge af (2-3 cm) dit deel van de asperge is wat stug
- Leg de asperges in een brede pan en zet ze onder met koud water
- Voeg een goede snuf zout en wat suiker toe en eventueel een goede klont roomboter
- Bedek de asperges met de schone theedoek zodat ze niet boven komen drijven
- Zet de pan op het vuur en breng de asperges aan de kook
- Zodra ze koken zet je het vuur laag en laat je de asperges nog 6-8 minuten zachtjes doorkoken
- Controleer door er met een vork in te prikken of haal met een vork 1 asperge eruit en laat deze balanceren op de vork, buigt de asperge iets door dan zijn ze goed
- Schep de asperges net voor het serveren uit het vocht, laat goed uitlekken (evt op een schone theedoek of stukje keukenpapier).
Zalm
- Verwarm de oven voor op 50°C
- Snijd dunne tranches van de zalm. Leg de lamellen op een ovenplaat.
- Besprenkel nu met frambozenazijn, olijfolie, roze peper en fleur de sel en verwarm in de oven op 50°C gedurende 6-8 minuten.
- Zorg dat de zalm half gegaard is.
Opmaaksuggestie
- Snijd de asperges in stukken en leg deze divers op het bord. Leg de zalmlamellen over de asperges en serveer direct uit.