Print het recept

Flammkuchen Dolomiti

GangVoorgerecht
CCH Menu2019 – Maart
Aantal personen 15

Ingredienten

Deeg

  • 300 g bloem
  • 6 g instant droge gist
  • 6 g zout
  • 180 ml lauwwarm water
  • 20 ml olijfolie

Topping

  • 200 g crème fraîche
  • 3 witte ui
  • 2 rode paprika
  • 75 g zwarte olijf
  • 30 ml olijfolie
  • 30 ml balsamico
  • 140 g prosciutto

Garnituur

  • 15 gele cherry tomaatjes
  • 15 rode cherrytomaatjes
  • 30 g platte peterselie
  • 10 ml sushi gember
  • grof zeezout
  • 50 g rucola

Bereiding

Deeg

  • Doe de bloem in een kom en voeg zout en gist toe. Zorg dat ze nog niet met elkaar in aanraking komen, dus doe deze elk aan een eigen kant in de kom. Voeg water en olie toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Om een mooi soepel deeg te krijgen is het kneden heel erg belangrijk. Kneed het deeg 20 minuten.
  • Het deeg moet elastisch en soepel zijn, maar mag nog wel een heel klein beetje plakkerig zijn. Laat het deeg ongeveer een half uur rijzen op 35 graden onder een vochtige theedoek.
  • Rol het deeg dun uit en doe dit gelijk op een vel bakpapier en schuif daarna gelijk op de bakplaat. Dunne bodem zorgt voor een knapperige bodem.
  • Bak de flammkuchen in circa 10 minuten op 200 graden. Blijf bij de oven om het bakproces te controleren.

Topping

  • Pel de ui en snij deze doormidden en vervolgens in ragfijne
  • ringen. Halveer de paprika en snij ragfijne plakjes. Ontpit de
  • zwarte olijf en snij ringetjes. Schenk de olie over de groenten.
  • Zet in de oven gedurende 45 minuten en schep elk kwartier om.
  • Maak op smaak met balsamico, zout en peper.
  • Droog de dunne plakjes prosciutto op een rooster in de oven op 120 graden in

Garnituur

  • Deel de tomaatjes in kwarten en meng met fijn gesneden peterselie en reepjes sushi gember.