Print het recept

Geroosterde aubergine met yoghurt, hazelnoten granaatappels en tomatensaus

GangVoorgerecht
Aantal personen 10

Ingredienten

  • 4 tros tomaten
  • 30 g hazelnoten
  • 5 aubergines
  • 2 granaatappels
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 7 tenen knoflook
  • 1 citroenen geperst
  • Tahini
  • verse munt

Bereiding

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Maak een paar inkervingen in de lengte in elk van de aubergines van ongeveer 5 cm lang om de huid te breken. Snij niet te diep in het vruchtvlees van de aubergines. Leg de aubergines op een rekje in de oven gedurende 60 minuten tot de schil van de aubergines krakerig is en het vlees van binnen zacht is.
  • Zodra de aubergines gaar zijn, snijd ze in de lengte open en haal met behulp van een lepel al het vlees van de aubergine eruit. Probeer hierbij de halve aubergine zoveel mogelijk heel te houden.
  • Rooster de hazelnoten tot ze bruin zijn en hak ze grof.
  • Snijd de tomaten in vieren en mix de tomaten met een staafmixer tot een puree, gedurende 5 minuten. Door de pectine in de tomaten wordt de puree licht gebonden. Let op dat de staafmixer niet te heet wordt.
  • Verwijder de zaden van de granaatappels en zet weg tot gebruik.
  • Neem de yoghurt en breng op smaak met fijngesneden knoflook, gemalen peper en citroensap.

Opmaak

  • Serveer het gerecht warm uit.
  • Verdeel het auberginevlees over de borden en strooi wat maldon zout over het vruchtvlees. Voeg de yoghurt, tomatenpuree en de tahini toe en strooi de granaatappelpitjes en hazelnoten over de bovenkant. Garneer met wat grof gehakte munt.