Print het recept

Handgesneden tonijn met wasabi, sesamdressing, krokante oester en romanesco

GangVoorgerecht
CCH Menu2018 – November
Aantal personen 10

Ingredienten

Oesters

  • 1 oesters pp. fin claire
  • 100 g bloem
  • 100 g eiwit
  • Panko

Tonijn

  • 900 g tonijn

Sesam dressing

  • 100 ml sesam olie
  • 5 stengels bosui
  • Kizami wasabi op smaak
  • 200 ml sojasaus
  • 200 ml mirin

Groente

  • 1 pakje asperge tips
  • 1 romanersco
  • Bakpoeder

Rijstvel

  • 2 stuks

Overige ingrediënten

  • Limoen
  • Komkommer cress
  • Sushi azijn
  • Enoki

Bereiding

Oesters

  • Steek de oester open met een oester mes, haal ze door de bloem, eiwit en panko. bewaar ze afgedekt in de koeling

Tonijn

  • Snij de tonijn zonder ketting in mooie blokjes van ongeveer 1 cm.

Sesam dressing

  • Snij de bosui in mooie dunne ringen, fruit deze aan in de sesamolie op laag vuur tot ze mooi zacht zijn.
  • Blus af met de mirin en sojasaus
  • Breng op smaak met wasabi

Groente

  • Snij de asperge tips in de gewenste lengte, maak van de romanesco mooie roosjes.
  • Blancheer deze beetgaar in gezouten water met klein mespuntje bakpoeder
  • Spoel ze koud met water

Rijstvel

  • Verwarm de frituur voor op 180 graden, doe de rijst vellen 1 voor 1 erin heel kort tot ze uitzetten, op een keukenpapiertje leggen en licht nazouten

Opmaaksuggestie

  • Maak de tonijn aan met de sesamdressing, breng op smaak met rasp en sap van limoen.
  • Vorm dit in een steker op het bord.
  • Maak de groente aan met sushi azijn.
  • Leg een mooi stuk krokante rijst tegen de tonijn aan.
  • Rangschik er mooi de groente bij en leg de enoki er bij
  • Kort voor het serveren de oester heel kort frituren en na zouten, daarna op de tonijn leggen.
  • Speels de dressing er langs druppelen.
  • Af garneren met komkommer cress.

1 Comment

Comments are closed.