Japanse aardappelsalade
Aantal personen 7
Ingredienten
Aardappelsalade
- 400 g half bloemige aardappel geschild
- 100 g winterwortel geschild
- 150 g komkommer
- 100 g sjalot
- zout
- suiker
- 1 tl rijstazijn
- vers gemalen witte peper
Japanse mayo:
- Wasabipasta naar smaak
- 4 el mayonnaise zelf maken
- soyasaus
- sesamolie
- Tabasco
Garnalen
- 20 Garnalen
- 50 g sesamzaad
Opmaak
- peterselie
Bereiding
Aardappelsalade
- Aardappel en winterwortel in brunoise snijden. Gebruik hiervoor de groene slicer.
- De aardappel en wortel in stoomoven in ongeveer 10 min gaarkoken op 100 graden..
- In een flinke kom de aardappel en wortel vermengen met:
- zout, suiker en rijstazijn, vers gemalen witte peper naar smaak.
- De komkommer wassen en met schil en al in zeer dunne lange plakjes snijden met de dunschiller of de kaasschaaf.
- Maak een marinade van suikerwater en azijn en leg daar de komkommerlinten in.
- De sjalot zeer fijn snijden en bij de aardappelen doen.
Mayonaise
- Maak een pittige Japanse mayo door de ingrediënten door elkaar te roeren, laat even staan.
- Doe de Japanse mayo bij de salade naar smaak en voorzichtig omscheppen. Op smaak afmaken met zout en vers gemalen witte peper.
- Rooster de sesamzaadjes lichtbruin.
Garnalen
- Bak de gepelde garnalen kort in hete sesamolie en wentel door het sesamzaad.
Opmaaksuggestie
- Leg een steker midden op een klein bord. Leg een lint komkommer tegen de rand van de steker en vul op met de aardappel/wortelsalade. Druk aan met een stampertje. Leg twee garnalen er bovenop en garner met een takje peterselie.
[…] Japanse aardappelsalade […]