Print het recept

Japanse aardappelsalade

GangVoorgerecht
CCH Menu2016 – Januari
Aantal personen 7

Ingredienten

Aardappelsalade

  • 400 g half bloemige aardappel geschild
  • 100 g winterwortel geschild
  • 150 g komkommer
  • 100 g sjalot
  • zout
  • suiker
  • 1 tl rijstazijn
  • vers gemalen witte peper

Japanse mayo:

  • Wasabipasta naar smaak
  • 4 el mayonnaise zelf maken
  • soyasaus
  • sesamolie
  • Tabasco

Garnalen

  • 20 Garnalen
  • 50 g sesamzaad

Opmaak

  • peterselie

Bereiding

Aardappelsalade

  • Aardappel en winterwortel in brunoise snijden. Gebruik hiervoor de groene slicer.
  • De aardappel en wortel in stoomoven in ongeveer 10 min gaarkoken op 100 graden..
  • In een flinke kom de aardappel en wortel vermengen met:
  • zout, suiker en rijstazijn, vers gemalen witte peper naar smaak.
  • De komkommer wassen en met schil en al in zeer dunne lange plakjes snijden met de dunschiller of de kaasschaaf.
  • Maak een marinade van suikerwater en azijn en leg daar de komkommerlinten in.
  • De sjalot zeer fijn snijden en bij de aardappelen doen.

Mayonaise

  • Maak een pittige Japanse mayo door de ingrediënten door elkaar te roeren, laat even staan.
  • Doe de Japanse mayo bij de salade naar smaak en voorzichtig omscheppen. Op smaak afmaken met zout en vers gemalen witte peper.
  • Rooster de sesamzaadjes lichtbruin.

Garnalen

  • Bak de gepelde garnalen kort in hete sesamolie en wentel door het sesamzaad.

Opmaaksuggestie

  • Leg een steker midden op een klein bord. Leg een lint komkommer tegen de rand van de steker en vul op met de aardappel/wortelsalade. Druk aan met een stampertje. Leg twee garnalen er bovenop en garner met een takje peterselie.

1 Comment

Comments are closed.