Print het recept

Loempia

GangVoorgerecht
CCH Menu2020 – Oktober
Aantal personen 10

Ingredienten

Loempia bakje

  • 10 loempiavellen
  • kokosolie

Groentevulling

  • 3 tenen knoflook
  • 60 g witte kool
  • 60 g bosui
  • 60 g groene asperges
  • 60 g bospeen
  • 100 g taugé
  • 3 tl bieslook
  • 2 takjes koriander
  • 25 g kokos olie
  • Zout

Vulling:

  • 400 g gamba
  • 1 teen knoflook

Chilimayonaise

  • 2 rode peper
  • 2 groene peper
  • 3 teen knoflook
  • 150 g water
  • 75 g Javaanse suiker
  • 50 ml rijstazijn
  • Mayonaise
  • 1 eierdooier
  • 10 ml witte wijn azijn
  • 10 ml citroensap
  • 7 g Dijonmosterd
  • 150 ml zonnebloemolie
  • zout
  • peper

10 gamba’s

Bereiding

Loemiabakje

  • Verhit de oven tot 175°
  • Maak de loempia vellen los, leg op elkaar en snijd ze bij tot cirkels. Smelt 1 dessertlepel kokosolie en smeer de loempia vellen zeer dun ermee in. Restant van de kokosolie kun je weer teruggieten in de pot. Maak van de vellen bakjes in de siliconenvorm (grootste halve bollen) en bak 7 minuten tot lichtbruin. Leg ze op keukenpapier.

Groentevulling

  • Maak de gamba’s schoon, snij in stukjes en marineer in olie en knoflook.
  • Pel de knoflook en hak fijn.
  • Snijd de kool ragfijn, de bosui in halve ringen en de asperges over de lengte doormidden en snijd daarna de helften in stukjes van 2 cm. Schrap de bospeen en snijd ze over de lengte in dunne plakken. Verwijder van de taugé de groene vliesjes en eventueel de staartjes.
  • Snijd het bieslook in fijne stukjes en pluk de korianderblaadjes van de takjes.
  • Stoof de knoflook in een wajang in een scheutje olie op laag vuur gaar.
  • Voeg de witte kool, bosui, asperge en bospeen toe en roerbak deze op hoog vuur.
  • Haal de pan van het vuur en schep de taugé, bieslook en koriander door de groenten.
  • Breng op smaak met zout en laat afkoelen.
  • Bak de gamba’s in olie, hou er 10 achter voor de opmaak en snij de overige in kleine stukjes en voeg aan de vulling toe.

Chilimayonaise

  • Verwijder voor de Chili mayonaise de steeltjes en de zaadjes van de pepers en snijd ze ragfijn. Pel de knoflook en snijd het ragfijn. Breng alle ingrediënten met water suiker en azijn aan de kook en laat de vloeistof tot de helft inkoken. De saus zal nu stroperig zijn maar je kunt hem naar smaak nog licht binden met een beetje met water aangemaakte maïzena. Maak mayonaise en voeg dit bij de Chili massa.

Opmaaksuggestie:

  • Vul de bakjes met de groentevulling en garneer met ruim Chili mayonaise. Leg als laatste een gamba op het loempiabakje

1 Comment

Comments are closed.