Print het recept

Mais-roomsoep met gerookte paling

GangVoorgerecht
CCH Menu2020 – Juni
Aantal personen 8

Ingredienten

  • 2 uien
  • 1000 ml kippenbouillon
  • 3 st. bleekselderij
  • 200 ml room
  • 4 cm wit van prei
  • 100 g gerookte paling
  • 500 g maïs
  • zachte boter
  • 20 g bloem = 2 el
  • peper
  • zout
  • bieslook

Bereiding

  • Maak de groenten schoon.
  • Snijd de uien, selderij en prei in kleine stukjes.
  • Stoof in de boter en voeg er de maïs en bloem aan toe. Meng goed.
  • Giet er de bouillon bij en laat 20 minuten sudderen.
  • Voeg de room toe en breng aan de kook.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  • Zeef de soep.

Opmaaksuggestie:

  • Snijd de paling in sliertjes en verdeel over de borden.
  • Lepel de soep erover en bestrooi met gehakte bieslook.

1 Comment

Comments are closed.