Print het recept

Pompoensoep met bospaddenstoelschuim

GangVoorgerecht
CCH Menu2024 – Oktober
Aantal personen 10

Ingredienten

Bospaddenstoelschuim

  • 125 g gedroogde champignons
  • 1 lt water
  • 1 tl poudre de cèpes
  • 300 ml slagroom

Groentenbouillon

  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 2 preien
  • ¼ knolselderij
  • 1 laurierblad
  • 4 kruidnagels
  • 6 peperkorrels
  • Tijm en rozemarijn

Pompoensoep

  • 1.25 lt groentebouillon
  • 2 uien
  • olijfolie
  • 1 hokkaido pompoen
  • 2 knoflook teentjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 takjes tijm

Opmaak

  • Speculaaskruiden
  • Pompoenpitten
  • cress

Bereiding

Bospaddenstoelschuim

  • Snij de champignons in plakjes en breng samen met het water op de boost stand aan de kook in een koekenpan.
  • Reduceer het vocht tot 10% en zeef de champignons eruit. Bewaar het vocht (de reductie).
  • Voeg aan de reductie de poudre de cèpes toe en roer goed doorelkaar. Giet het geheel door een fijne zeef en voeg de reductie toe aan de slagroom. Doe in een kidde met 2 patroon.

Groentebouillon

  • Snijd de ui doormidden en steek een kruidnagel in elke halve ui. Doe de ui met de andere ingrediënten in een pan, giet er ruim water overheen en breng aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes trekken. Schep het schuim dat komt bovendrijven weg met een schuimspaan. Let er ook op dat de bouillon niet te veel inkookt. Dus zodra er iets droog komt te staan, moet je wat water toevoegen. Zeef voor gebruik de vaste bestanddelen uit de bouillon. Breng op smaak met peper en zout

Pompoensoep

  • Maak de uien schoon en snijd ze in stukken. Fruit ze vervolgens in olijfolie. Voeg de knoflook, tijm en rozemarijn toe. Maak de pompoen schoon (niet schillen), snijd deze in stukken en voeg ze toe aan de uien. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Haal halverwege de takjes rozemarijn en tijm uit de soep. Pureer de soep met Themomix (stand 10, 20 seconden) en breng op smaak met peper en zout.

Opmaaksuggestie:

  • Giet de soep in een glas en spuit een laagje bospaddenstoelenschuim op de soep. Strooi er wat speculaaskruiden over met behulp van een fijne zeef en maak af met wat pompoenpitten en een cress.