Print het recept

Taartje van asperges met garnalen

GangVoorgerecht
CCH Menu2021 – Juni
Aantal personen 10

Ingredienten

Flammkuchen

  • 200 g harde bloem
  • 125 g lauw water
  • snufje zout
  • 10 ml olijfolie

Preilinten

  • 1 prei
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml witte azijn
  • 100 g suiker

Asperges

  • 2 asperges p.p
  • 350 g garnalen
  • 10 peppadew
  • 8 el kewpie
  • 10 takjes dille
  • 100 ml room

Piccalilly Mayo

  • 1 ei
  • 15 ml citroensap
  • 15 g Dijonmosterd
  • 200 ml zonnebloem- of arachideolie
  • peper en zout
  • 1 el piccalilly

Bereiding

Flammkuchen

  • Meng de bloem met een snufje zout in een grote kom.
  • Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Giet het warme water en de olie erin, en kneed het met je vingers door de bloem heen. Kneed het deeg 5 à 10 minuten tot het goed loskomt van de kom. Voeg eventueel een beetje water of bloem toe als het deeg te nat of droog blijft.
  • Vorm het deeg tot een bal, leg een theedoek over de kom en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  • Rol het deeg uit tot een lap en snijd deze in strookjes van ong. 10 x 3 cm. Rol het deegstukje op tot een staafje en bak deze af in een voorverwarmde oven van 220°C.

Prei linten

  • Snijd een prei doormidden en maak van de bladeren linten van 2 cm. Blancheer deze kort en leg deze in zoet-zuur voor minimaal 30 minuten

Asperges

  • Schil de asperges. Snijd 1 cm van de onderkant van de asperge en gooi weg. Snijd 2 cm van de asperge en snijd zeer fijn en zet apart.
  • Kook de asperges 6 minuten in gezouten water. Koel gelijk terug!
  • Hak de peppadew fijn en meng met de gesneden asperge. Hak de dille fijn. Voeg deze bij de gesneden asperge en de garnalen Voeg de kewpie totdat je een smeuïge substanties hebt.

Piccalilly mayo

  • Doe alle ingrediënten in een smalle hoge maatbeker.
  • Plaats een staafmixer in de maatbeker op de bodem.
  • Schakel de staafmixer 10 seconden in voordat je de staafmixer al werkend rustig naar boven trekt.
  • Klop de room tot yoghurt dikte en meng met de piccalilly mayo.

Opmaaksuggestie:

  • Snij de asperges in drie gelijke delen en ieder deel doormidden. Smeer een klein beetje olijfolie aan de binnenkant van een ring, zodat het gerechtje makkelijk loslaat Plak een preilint aan de binnenkant van de ring.
  • Plaats de aspergedelen aan de binnenkant van de ring tegen het preilint. Vul de ring met het mengsel van asperge, garnaal, peppadew en druk dit licht aan. Maak af met wat dotjes piccalilly mayo. Leg er een flammkuchenstaafje bij.