Twee keer bakkeljauw: Telo
Aantal personen 15
Ingredienten
Bakkeljauw
- 200 g bakkeljauw
- Neutrale olie
- ½ ui
- 1 teen knoflook
- 4 tomaten
- ½ rode peper
- zwarte peper
Telo
- 500 g cassave
Opmaak
- 10 g selderijblad fijngehakt
- limoenzeste
Bereiding
Bereidingswijze Telo
- Telo met bakkeljauw is een klassiek Surinaams gerecht. Telo is de naam van de gefrituurde cassave. En wordt dus geserveerd met “pulled” bakkeljauw, gedroogde en gezouten kabeljauw – pulled vis lang voordat pulled vlees populair werd.
Bakkeljauw
- Spoel de bakkeljauw af in koud water. Breng de vis aan de kook in 1 liter water, kook 10 minuten. Neem de bakkeljauw uit de pan en verwijder de graten en huid. Pluk de vis in hele kleine stukjes.
- Snipper de ui en hak de knoflook, tomaten en rode peper fijn.
- Verhit wat olie, bak de ui en de knoflook, voeg de tomaten, rode chili peper en zwarte peper toe. Voeg na enkele minuten de bakkeljauw toe. Bak 5 minuten.
- Als er nog tomatenpuree 2.0 van het vorige gerecht is, doe dit hier dan bij.
Telo
- Pel de cassave, snij in plakken op de snijmachine, stand 4 en kook 20 minuten in gezouten water totdat ze net zacht zijn. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
- Verwarm de frituurpan tot 180-190°C. Frituur de stukken cassave tot goudbruin. Dep de cassave droog met keukenpapier en bestrooi met zout.
Opmaak
- Serveer de telo met de bakkeljauw en bestrooi met het selderijblad en limoenzeste.