Print het recept

Twee keer bakkeljauw: Telo

GangVoorgerecht
CCH Menu2023 – Oktober
Aantal personen 15

Ingredienten

Bakkeljauw

  • 200 g bakkeljauw
  • Neutrale olie
  • ½ ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 tomaten
  • ½ rode peper
  • zwarte peper

Telo

  • 500 g cassave

Opmaak

  • 10 g selderijblad fijngehakt
  • limoenzeste

Bereiding

Bereidingswijze Telo

  • Telo met bakkeljauw is een klassiek Surinaams gerecht. Telo is de naam van de gefrituurde cassave. En wordt dus geserveerd met “pulled” bakkeljauw, gedroogde en gezouten kabeljauw – pulled vis lang voordat pulled vlees populair werd.

Bakkeljauw

  • Spoel de bakkeljauw af in koud water. Breng de vis aan de kook in 1 liter water, kook 10 minuten. Neem de bakkeljauw uit de pan en verwijder de graten en huid. Pluk de vis in hele kleine stukjes.
  • Snipper de ui en hak de knoflook, tomaten en rode peper fijn.
  • Verhit wat olie, bak de ui en de knoflook, voeg de tomaten, rode chili peper en zwarte peper toe. Voeg na enkele minuten de bakkeljauw toe. Bak 5 minuten.
  • Als er nog tomatenpuree 2.0 van het vorige gerecht is, doe dit hier dan bij.

Telo

  • Pel de cassave, snij in plakken op de snijmachine, stand 4 en kook 20 minuten in gezouten water totdat ze net zacht zijn. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  • Verwarm de frituurpan tot 180-190°C. Frituur de stukken cassave tot goudbruin. Dep de cassave droog met keukenpapier en bestrooi met zout.

Opmaak

  • Serveer de telo met de bakkeljauw en bestrooi met het selderijblad en limoenzeste.