Print het recept

Witvis, shiitake, paddenstoelen, paksoi, spinazie en “Shiso leaf sauce”

GangVoorgerecht
CCH Menu2023 – Maart
Aantal personen 10

Ingredienten

Shiso blad saus

  • ½ ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm verse gember
  • ½ rode chilipepers
  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml sake
  • 25 ml azijn
  • 125 ml room
  • 250 ml water
  • Maïzena
  • 5 shiso bladeren

Shiso tempura

  • 10 shiso bladeren of 5 grote halveren
  • 100 g Tempura meel
  • 150 ml ijskoud buis water
  • 30 g eigeel

Vis en groenten

  • 500 g witvis naar keuze
  • 200 g shiitake
  • 1 bos beukenzwammen
  • 4 stengels paksoi
  • 300 g spinazie
  • Sesamolie

Bereiding

Shiso blad saus

  • Snij de ui brunoise.
  • Zweet ui, knoflook, gember en pepers aan in een pan op laag vuur. Voeg dan de sojasaus, sake en azijn toe. Laat dit een paar minuten meekoken.
  • Voeg dan room en water toe. Laat het geheel 10 minuten koken.
  • Zeef en pers alle vloeistof eruit.
  • Breng aan de kook en maak af met wat maïzena.
  • Hak de shiso bladeren zeer fijn en voeg toe vlak voor het uitserveren aan de saus.

Shiso tempura

  • Maak het tempura beslag door de ingrediënten te mengen. Het beslag moet dunner zijn dan pannenkoekenbeslag. Verwarm de frituurpan op 190 graden, frituur shiso bladeren 1 voor 1 nadat het door het tempurabeslag gehaald is.

Vis en groenten

  • Shiitakes en beukenzwammen sauteren en de paksoi en spinazie sauteren in een pan met een paar druppels sesamolie/olijfolie. Dit kan eerder, verwarmen kan samen
  • Portioneer de vis en stoom in de stoomoven (5 minuten bij 100°Cen 60% stoom). Bestrooi met zeezout.

Opmaak

  • Leg de paddenstoelen, paksoi en spinazie in het midden op het bord. Plaats de vis daarop, napperen met de saus en leg het tempura blad bovenop.