Zuurkoolsoepje met casselerrib
Aantal personen 9
Ingredienten
- 160 g zuurkool
- 6 dl kippenbouillon
- 25 g boter
- 1 fijn gesnipperde ui
- 1,5 eetlepels Franse mosterd
- 1,5 plak casselerrib van 1 cm dikte in reepjes gesneden
- 1,5 eetlepels verse peterselie fijngehakt
- 50 ml slagroom
- versgemalen peper
- zout
Bereiding
SOEP
- Zet de kleine hoge borrelglaasjes warm in een oven van 50˚C.
- Spoel de zuurkool af, knijp hem uit en hak de zuurkool grof. Fruit de ui in de boter aan en voeg de mosterd toe en laat dit even meebakken. Nu de zuurkool en de bouillon toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Vervolgens op een laag vuur zo’n 20 minuten zachtjes laten doorkoken.
- De room toevoegen en op smaak brengen met versgemalen peper en zout.
Serveren
- Doe de soep de saus dispenser en vul kleine hoge glaasjes met soep.
- Voeg een paar reepjes casselerrib toe en een weinig peterselie.
[…] Zuurkoolsoepje met casselerrib […]