Go Back

Flammkuchen

Course: Basis
Author: Menucommissie CCH

Ingredients

  • 300 g bloem
  • 4 g instant gist (droge gist)
  • zout
  • 180 ml lauwwarm water
  • 30 ml olijfolie

Instructions

  • Doe de bloem in een kom en voeg zout en gist toe. Zorg dat ze nog niet met elkaar in aanraking komen, dus doe deze elk aan een eigen kant in de kom. Voeg water en olie toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Om een mooi soepel deeg te krijgen is het kneden heel erg belangrijk. Met een mixer duurt dit ongeveer 15 minuten.
  • Het deeg moet elastisch en soepel zijn, maar mag nog wel een heel klein beetje plakkerig zijn. Test het deeg door een klein stukje te pakken en hier een vliesje van te trekken. Eigenlijk alsof je een stukje kauwgom zo ver mogelijk uit probeert te rekken zonder dat het scheurt of breekt. Als het vliesje transparant begint te ogen weet je dat je goed genoeg gekneed hebt.
  • Laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Rol het Flammkuchen deeg op een bakpapier zo dun mogelijk uit voor een knapperige bodem en schuif het deeg met bakpapier op een bakplaat. Vouw de zijkanten met je duim en wijsvinger stukje voor stukje om zodat je rondom een opstaand randje krijgt.