Go Back

Pasta

Course: Basis
Author: Menucommissie CCH

Ingredients

  • 400 g 00-bloem
  • 4 eieren

Instructions

  • Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Breek daar de eieren in en klop met een vork lichtjes de bloem in de eieren tot het deeg net een geheel vormt en alle bloem erdoor is gewerkt.
  • Stort op een licht bebloemd werkvlak en kneed in 4-5 minuten tot een soepel deeg. Rol in plasticfolie en laat 30 minuten rusten.
  • Verdeel het deel in gelijke delen. Zet de pastamachine in stand 1 en draai er een portie deeg door. Herhaal dat 5-6 keer, vouw het deeg tussendoor steeds dubbel en bestuif de buitenkant zo nodig met wat extra bloem.
  • Zet de pastamachine in stand 2 en draai het deeg er één keer door. Doe dat in elke stand. Leg de pastavellen op met bakpapier beklede plateaus. Doe hetzelfde met de andere porties deeg.
  • Om de pasta te snijden zet je het opzetstuk op de machine en draai je de pastavellen er één keer door.
  • Kook de pasta in 3-5 minuten in een grote pan gezouten kokend water beetgaar.