Go Back

Visbouillon – Fumet de poisson

Course: Basis
Author: Menucommissie CCH

Ingredients

  • 1 kg visgraten van zeebaars heilbot, enz
  • 2 uien
  • 1 venkelknol
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 wortels
  • 2 preien
  • 1 laurierblad
  • 8 peperkorrels
  • 200 ml witte wijn
  • olie

Extra smaakmakers

  • 2 takjes dille
  • 1 takje tijm
  • 100 g venkel

Instructions

  • Spoel de graten schoon onder koud water.
  • Indien je ook koppen gebruikt verwijder dan de ogen en kieuwen.
  • Pel de uien en hak fijn. Snijd de wortel, bleekselderij, prei en venkel zeer fijn.
  • Verhit de olie en laat hierin de groenten zachtjes fruiten. Voeg de visgraten (1 minuut) toe en laat deze ook meefruiten.
  • Voeg de laurier, peperkorrels toe en blus af met de wijn.
  • Vul de pan af met koud water tot alles onder staat, breng het geheel aan de kook en schuim af.
  • Laat de bouillon 20 minuten trekken, schep steeds het schuim af.
  • Passeer de bouillon door een fijne zeef met een vochtige passeerdoek.