Go Back

Gevulde aubergine

Course: Tussengerecht
Keyword: 2021, Oktober
Servings: 10
Author: Menucommissie CCH

Ingredients

Aubergine

  • 5 aubergines
  • 4 gesnipperde sjalotten
  • 3 fijngesneden knoflookteen
  • 30 g fijngesneden bladpeterselie
  • 400 g champignons
  • 200 g Mon Chou
  • .

Paprikasaus

  • 1 flinke ui
  • 2 puntpaprika's
  • 75 g boter
  • 3 lepels water
  • 2 tomaten
  • paprikapoeder en cayennepeper
  • zout

Opmaak

  • Gruyere-kaas
  • Paneermeel
  • Peterselie of kervel

Instructions

Aubergine

  • Aubergines halveren en in de lengte insnijden.
  • Met de vruchtvleeskant omhoog leggen en ruim met zout bestrooien. Zo een half uur laten uitlekken
  • Aubergines droog deppen, insmeren met olijfolie en in een laagje water 20 minuten in de oven op 160 °C.
  • Vlees er uit lepelen en in dat vlees in blokjes snijden
  • Sjalotten aanbakken en na 1 minuut de knoflook toevoegen. Tussendoor de champignons voorzichtig klein hakken en bij de sjalotten mee bakken. De champignons slinken fors. Helemaal droog bakken en dan de peterselie erbij. Op smaak brengen met zout en peper.
  • Als de peterselie goed opgenomen is de pan van het vuur en de Mon Chou er door spatelen en de aubergine blokjes erdoor (voorzichtig).

Paprikasaus

  • Snij de paprika's doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en hak de paprika's zo klein mogelijk. Hak ook de ui fijn. Laat nu in een pan de ui in de boter goudbruin worden, voeg er de paprika bij en de klein gesneden tomaten. Maak het mengsel goed pittig met cayennepeper, zout en paprikapoeder. Giet het water erbij, roer nog eens goed om en laat nu met dicht deksel gedurende 10 minuten pruttelen. Blender de paprikasaus met de staafmixer tot een gladde saus

Opmaak

  • Vul nu de aubergines.
  • Bestrooi de gevulde aubergines met geraspte Gruyère-kaas en paneermeel en leg de aubergines 10 minuten in de oven op 180ºC tot de aubergines mooi goudbruin zijn.
  • Leg een spiegeltje paprikasaus op het bord en leg daar de aubergine op zodat je nog iets van de saus blijft zien. Doe bovenop een paar blaadjes peterselie of kervel.