Heilbot met sudachi-saus en pomme duchesse
Course: Tussengerecht
Keyword: 2020, Januari
Servings: 10
Author: Menucommissie CCH
Heilbot
- 700 g heilbot
- geklaarde boter
Pomme duchesse
- 500 gr aardappelen
- 50 gr boter
- 1 ei, losgeklopt
- Peper, zout en nootmuskaat
Sudachi-saus
- 70 gr yuzusap
- 250 gr boter
- 35 gr foreleitjes
- 25 gr knolselderij brunoise gesneden
- 20 gr gehakte uitjes
- 15 gr gehakte bieslook
- grijs zout
- limoenschil
Pomme duchesse
Schil de aardappelen en kook deze gaar in 20 minuten.
Knijp de aardappelen met de pureeknijper fijn. Klop de boter, ei zout, peper en nootmuskaat door de aardappelmassa om er een luchtige puree van de maken. Breng deze hoog op smaak in verband met de saus. Doe de puree in een spuitzak met een spuitmondje. Leg een siliconen mat op een bakplaat en spuit er kleine torentjes aardappelpuree op. Bak dit af in een voor verwarmde oven van 200 graden in 25 minuten.